Wat zijn de voordelen van dakgrind?

voordelen dakgrind

Heb jij je weleens afgevraagd waarom dakgrind nodig is? Regelmatig zie je daken die bedekt zijn met dakgrind, maar de kans is groot dat je niet weet wat de reden daarvan is. Lees in onderstaand artikel waarom er wordt gekozen voor dakgrind en wat de voordelen hiervan zijn.

Waarom kiezen voor dakgrind?

Al jaren wordt er grind op daken gebruikt. Dakgrind is dan ook niet iets nieuws van de laatste jaren, echter is het nog altijd erg populair. Het kiezen voor dakgrind brengt namelijk een aantal voordelen met zich mee. 

Voordelen van dakgrind

  • Geleidelijke afvoer van regenwater
  • Door de laag grind wordt de dakbedekking minder heet
  • Ruimte onder het dak wordt minder snel opgewarmd
  • Het grind blokkeert de UV-straling
  • Het gewicht van het grind zorgt ervoor dat dakbedekking niet opgewaaid kan worden

Dakgrind aanbrengen

Overtuigd van de voordelen van dakgrind op je dak? Dan moet het grind natuurlijk ook nog aangebracht worden. Een klein dak bedekken met grind kan je natuurlijk prima zelf doen, maar als het gaat om een groter oppervlak is dit een stuk lastiger. Voor grote oppervlakken of hoger gelegen daken is het aanbrengen van dakgrind een flinke klus, daarom kiezen erg veel mensen ervoor om het grind op het dak te laten blazen. Dit kan bijvoorbeeld door Kooiker Daktoppers in te schakelen. Door een blaas combinatie vrachtwagen kan op een eenvoudige en efficiënte manier het dakgrind op elk gewenst dak blazen.

Verwijderen van dakgrind

Ook voor het verwijderen van dakgrind, bijvoorbeeld op het moment dat er gekozen wordt voor zonnepanelen, schakelen de meeste mensen een blaas- en zuigcombinatie in om zo snel en efficiënt het dakgrind te verwijderen van het dak. Door een slang wordt het dakgrind de vrachtwagen in gezogen. 

Related posts