4 redenen om een huis in Deventer te kopen

redenen huis in deventer kopen

De stad Deventer staat bekend om de prachtige ligging aan de rivier en de gezellig binnenstad. Ook om te wonen is Deventer fantastisch. Wil jij weten waarom wonen in Deventer een aanrader is? Wij geven je hieronder 4 redenen om een huis in Deventer te kopen. 

Reden 1. Ligging

Deventer heeft natuurlijk een fantastisch aanzicht door de ligging aan de Ijssel. De rivier zorgt natuurlijk voor mooie plaatjes van de stad, maar biedt ook de mogelijkheid voor watersportactiviteiten op de rivier. Tijdens de zomermaanden is er veel gezelligheid aan de oevers van de Ijssel.

Reden 2. Oude binnenstad

Deventer is een van de oudste steden van Nederland en bestaat al sinds circa het jaar 800. In de middeleeuwen was Deventer een belangrijk handelscentrum van “De Hanze”, dit was een middeleeuws handelsverbond. Het mooie aan Deventer dat er veel van deze oude tijd intact is gebleven, waardoor de binnenstad karakter heeft en er veel monumenten te bezichtigen zijn.

Reden 3. Betaalbaar

Woningen in de randstad zijn tegenwoordig voor veel mensen onbetaalbaar. In Deventer vind je veel betaalbare woningen. Kijk maar eens naar het aanbod van Frans Makelaardij een makelaar in Deventer. De woningprijzen in Deventer zijn redelijk betaalbaar als je kijkt naar de gemiddelde huizenprijzen in Nederland.

Reden 4. Gezelligheid

Naast bovenstaande drie redenen is Deventer ook nog eens een erg leuke en gezellige stad. Het hele jaar door worden er veel activiteiten georganiseerd, waardoor er altijd wel iets te doen is. De bekendste evenement is het Dickens Festival. Dit trekt jaarlijks meer dan honderdduizend bezoekers.

Related posts