Voordeur updaten of toch een nieuwe laten plaatsen

In een fraaie, authentieke woning mag een bijpassende voor- en achterdeur niet ontbreken. Het kan voorkomen, dat de voordeur vervangen moet worden. Dit geldt bijvoorbeeld voor woningen waarvan de beveiliging niet optimaal is. Mogelijk is het aantal plekken waar de voordeur verbonden zit met het deurkozijn te beperkt. Wist je dat het vervangen van een deur niet altijd de enige optie is? Soms loont het om te investeren in een aanpassing aan de voordeur. Denk aan het boren van extra gaten, het vernieuwen van het slot, het gebruik van magneetcontacten, enzovoorts. In dit artikel lees je er meer over. 

Vernieuwen van het slot in het deurbeslag 

Een slotenservice kan je helpen het slot op de bestaande voordeur te vervangen, wanneer de beveiliging van je woning onvoldoende is. Het vervangen van een slot betekent niet per definitie, dat het volledige slot vernieuwd moet worden. Vaak is het voldoende om slechts de cilinder in het slot van een update te voorzien. Let bij het vernieuwen van de cilinder op de beoordeling die het SKG aan de cilinder gegeven heeft. Als deze beoordeling minimaal twee sterren betreft, is het een veilig slot. Het deurbeslag zou voorzien moeten zijn van een anti-kerntrekbeveiliging. Laat je hierover adviseren door een slotenmaker. 

Deur vernieuwen bij houtrot 

Het vernieuwen van de deur is wel noodzakelijk, wanneer er houtrot in de deur zit. Houtrot is een veelvoorkomend probleem bij houten deuren. In het bijzonder, wanneer deze niet voldoende onderhouden worden. Als de verf begint af te bladderen, wordt het hout nauwelijks nog beschermd. Heel soms is het mogelijk om houtrot lokaal te verwijderen, zonder de deur hierbij ernstig aan te tasten. Een timmerman kan je hierbij helpen. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan kun je de deur het beste laten vervangen. 

Related posts