Tips voor het plaatsen van een trampoline in de tuin

Een trampoline in de tuin is het ideale cadeau voor een kind. Blijer maak je ze niet! Vaak zijn trampolines niet het kleinste object in je tuin. Het is daarom handig om goed over de plek en grootte na te denken, vooral als je een kleine tuin hebt. Er zijn verschillende opties om een trampoline in je tuin te plaatsen. Wij vertellen je ze en geven een aantal handige tips.

Voorbereiden

Als je hebt besloten om een trampoline aan te schaffen en in je tuin te plaatsen, is het belangrijk om van te voren alles goed uit te meten. Zo weet je zeker dat alles past en je voor de rest ook gewoon ruimte overhoudt. Dit lijkt misschien meer dan logisch, maar toch vergis je je vaak in de winkel in de grootte van de trampoline. Je staat voor die tientallen trampolines en je kiest toch voor een slagje groter dan je eerst in gedachten had, want dat is leuk voor je kind. Thuisgekomen is het iets minder leuk en kan je amper nog andere spullen in je tuin kwijt. Houd je dus aan de maat die je opgemeten en in gedachten had. In de winkel lijkt het misschien klein, maar in je tuin pakt het toch wat groter uit. Bovendien hoef je niet altijd voor een ronde trampoline te kiezen. Als je een diepe, smalle tuin hebt, is een rechthoekige trampoline de perfecte oplossing. Op deze manier zorg je dat er genoeg ruimte om de trampoline heen is en dat je de veiligheid kan waarborgen. 

Veiligheid

Daarnaast wil je natuurlijk dat je kind veilig op je trampoline kan springen. De richtlijn is dat kinderen vanaf 4 jaar op een trampoline mogen springen. Wel is het vaak aan te raden om bij jonge kinderen een veiligheidsnet aan te schaffen. Bovendien is het ook mogelijk om een extra veilige trampoline rand erbij te kopen, hierdoor kan je kind niet landen op de veren. Daarnaast is een trapje aan te raden, maar het is nog veiliger om een trampoline in te graven.

Een trampoline ingraven 

Een ingegraven trampoline is de meest veilige optie om een trampoline in uw tuin te plaatsen. Tegelijkertijd staat het ook nog eens mooier in je tuin. Je hebt nu niet zo’n hoog gevaarte in je tuin, maar je kunt er gewoon overheen kijken. Daarnaast kunnen de kinderen nu makkelijk op de trampoline komen. Nog steeds zijn de andere veiligheidstips aan te houden. Als je een hond thuis hebt, is een veiligheidsnet al helemaal aan te raden. Het is namelijk beter voor je hond en de trampoline als je hond niet op je trampoline komt. Een ingegraven trampoline staat verder net zo stevig als een vrijstaande trampoline. Wel is het aan te raden om een speciaal afgewerkt randkussen aan te schaffen, zodat er niks onder de trampoline verdwijnt. 

Kortom, als je alles goed hebt voorbereid, opgemeten en uitgedacht is het tijd om je trampoline van trampolineland.nl aan te schaffen. Je kind zal zich heerlijk vermaken op een veilige manier in de frisse buitenlucht. 

Related posts