PVC vloer

De PVC vloer is de meest populaire vloer van ons land en dat is bepaald niet voor niets. De ongekende populariteit is te danken aan de lange levensduur en het feit dat de vloer zo goed als onderhoudsvrij is. De vloer is behalve stijlvol ook buitengewoon geschikt voor op scholen en in kantoren.

Mooie vloeren in betonlook

Wat veel mensen ook aanspreekt is dat de vloer in steeds meer varianten beschikbaar is. Zo heb je tegenwoordig al PVC vloeren in betonlook en kun je ook PVC vloeren leggen in het bekende visgraat formaat, iets dat in eerste instantie alleen bij een vloer van hout kon. PVC vloeren zijn ijzersterke vloeren, kunnen echt tegen een stootje en zijn bestand tegen intensief gebruik. De dessins zijn natuurgetrouw en de PVC vloer is amper nog van de houten vloer te onderscheiden.

Viltjes en inloopmatten tegen steentjes en zand

Ligt de vloer er, dan heb je er amper nog omkijken naar. De vloer vraagt amper onderhoud en je houdt de vloer gewoon goed door zo nu en dan te stofzuigen en te dweilen. Meer is het niet. En mochten er na jarenlang plezier toch wat beschadigingen ontstaan of iets van slijtage waarneembaar wordt? Dan is een PVC vloer gemakkelijk op die delen te vervangen. Je hoeft dan dus niet de gehele vloer te vervangen en dit bespaart je behoorlijk wat kosten.  Als je zorgt voor viltjes onder de poten van je meubilair en inloopmatten bij de ingang van de ruimte legt, voorkom je al heel veel beschadigingen omdat vuil en steentjes op de mat achterblijven.

Vloerverwarming in de badkamer is prima mogelijk

De combinatie tussen vloerverwarming en een PVC vloer is een uitstekende combinatie. Het is een gegeven dat PVC op de best denkbare wijze warmte weet te geleiden en het heel erg weinig warmte tegenhoudt. Dit ga je zeker ook merken aan je maandelijkse energienota. PVC staat toch al bekend om het feit dat het zich heel snel aanpast aan de temperatuur. De combinatie met vloerverwarming kan ook prima toegepast worden met vloerverwarming in de badkamer, omdat een PVC vloer prima tegen vocht bestand is.

Zeker ook de ideale gezins vloer

Het feit dat deze vloer wel tegen een beetje vocht kan maakt het ook direct een ideale gezins vloer. Jonge kinderen willen immers nog wel eens knoeien. Op een vloer van PVC is dit dus geen probleem. Het feit dat de vloer sterk geluiddempende eigenschappen heeft maakt het ook voor op kantoor een perfecte vloer. Het is ook een gegeven dat de vloer comfort biedt, duurzaam is en milieuvriendelijk is.

Je koopt bij voorkeur PVC vloeren in de uitverkoop omdat de vloeren nou eenmaal iets duurder in aanschaf zijn in vergelijking met andere vloeren, maar daarnaast wel veel langer meegaan.  Tenslotte; als je kiest voor een vloer met zoveel uitstraling als een PVC vloer, dan wil je liever geen vloer die afgewerkt is met plakplinten. En dus wordt een vloer van PVC strak tegen de muur gelegd en komen er geen plinten aan te pas.

Related posts