Maak je huis slim

De nieuwste trend op dit moment, het slimmer maken van je woning of pand. Hoe doe je dat nu op een goede manier? Je hoort vaak verhalen van mensen die er niet uitkomen of het toch vinden tegenvallen. Toch zijn er tal van manieren waarop dit wel goed kan werken. Je moet alleen wel rekening houden met een aantal zaken. Waar moet je dan rekening mee houden? Dat leg ik je uit in deze blog.

Zorg voor een stabiele verbinding

De meeste smart verlichting werkt door middel van een WiFi verbinding. In andere woorden de lampen of producten hebben een stabiele verbinding nodig om goed te kunnen functioneren. Dat betekent dat je overal waar je smart verlichting wilt implementeren, je goede wifi nodig hebt. Dit kun je bijvoorbeeld oplossen door middel van een WiFi-repeater. Zeker in nieuwere huizen of achterin je tuin is een WiFi repeater een welkome oplossing.

Begin met lampen

Je weet pas of een smart home iets voor je is als je het eerst geprobeerd hebt. Een goed begin is door te beginnen met smart lampen. Deze lampen vergen een zeer kleine investering en hebben vaak een hoge return. Daarnaast zijn de lampen simpel aan je netwerk te koppelen en dat zorgt ervoor dat je met plezier aan smart verlichting kunt beginnen. Je kunt de lampen ook direct koppelen met smart assistents. Zelf hebben wij hier Homeylux.

Een smart assistent

Een smart home, wordt pas echt een smart home wanneer je er een smart assistent aan koppelt. Dit is een boxje waar je tegen kunt praten en waarmee je commants kunt uitspreken. Hierbij kun je deze aan doe de lampen aan of doe de lampen uit of bijvoorbeeld doe het raam dicht. Stuk voor stuk grappige features die je leven ook wel heel veel gemakkelijker maken.

IFTTT

Naast standaard smart home functionaliteiten kun je met smart producten ook de leukste koppelingen zelf maken. Dat kan via de IFTTT app. Hiermee kun je verschillende sequenses aan elkaar schakelen. Daarmee kun je dus met één spraakopdracht meerdere dingen laten gebeuren. Dat scheelt een heleboel.

 

 

Related posts