Hoe breng je antislip rubber tape voor op de trap aan?

Als je een geverfd, betonnen of marmeren trap hebt zul je weten hoe glad de treden kunnen zijn. Om valpartijen te voorkomen zul je maatregelen moeten nemen. Een goede optie is het aanbrengen van antislip rubber tape voor op de trap. We leggen vandaag uit hoe dat precies werkt. 

Wat is antislip rubber tape voor op de trap? 

De tape is gemaakt van een pvc-elastomeer kunststof. Dit betekent dat het een zeer duurzame keuze is. Antislip rubber tape is aan de onderkant voorzien van een plaklaag met sterke hechting waarmee je het op de treden kunt plakken. De bovenkant is voorzien van een lichtruw oppervlakte om voor weerstand te zorgen en uitglijden te voorkomen. 

Hoe breng je antislip rubber tape op de trap aan?

Allereerst moet je bedenken hoe je het op de traptreden wilt plakken. Je kunt ervoor kiezen om de hele trede van links naar rechts te beplakken, maar je kunt er ook voor kiezen om alleen het middelste deel van tape te voorzien. De keuze hiervoor is persoonlijk en afhankelijk van de soort trap die je hebt. Bij een wenteltrap zal het niet nodig zijn om de strip op het smalle deel van de treden te plakken, omdat je daar niet op loopt. Vervolgens moet je bepalen hoeveel tape je nodig hebt.

Tip: anti slip trap strip zwart

De tweede stap is het schoonmaken van de ondergrond. Zorg ervoor dat je de trap eerst in zijn geheel reinigt en neem vervolgens de plek waar je de tape gaat plakken af met wat alcohol. Laat de treden dan zeer goed drogen. 

Vervolgens kun je beginnen met de tape die je op maat geknipt of gestanst hebt te plakken. Je kunt hiervoor kleine hulplijntjes met potlood zetten om ervoor te zorgen dat je de tape gelijkmatig en recht op de treden aanbrengt. Verwijder dan een klein stukje van de beschermlaag en plak de strip tegen het eerste lijntje aan. Breng de andere kant van het stuk tape naar het tweede hulplijntje en verwijder in gedeeltes de rest van de beschermstrip terwijl je de tape op de trede plakt.

Uitgelicht: 

Conclusie

Zoals je hebt kunnen lezen is het aanbrengen van antislip rubber tape niet ingewikkeld of moeilijk. Het schoonmaken van de antislip rubber tape is niet ingewikkelder dan de trap afnemen met een sopje. Als je de hierboven beschreven stappen opvolgt zul je vele jaren kunnen profiteren van de eigenschappen.

Related posts