Alles wat je moet weten indien je een hor wil plaatsen

Wanneer de zomer in aantocht is en het mooi weer is buiten, wil je natuurlijk de ramen en deuren openzetten om wat frisse lucht binnen te krijgen. Indien je geen horren hebt, is de kans groot dat er meteen een aantal vliegen of andere insecten binnen vliegen. Om dit te voorkomen, kan je een hor in je deur of raam plaatsen.

Wat is een hor?

Een hor wordt ook wel eens een vliegenraam genoemd. Het wordt gemaakt van een stuk gaas waarbij de gaatjes zo klein zijn dat er nog wel frisse lucht door kan, maar dat het voor insecten onmogelijk maakt om nog binnen te geraken. Een bijkomend voordeel is dat horren voor deuren of ramen ook stuifmeel en andere fijne stofdeeltjes kunnen tegenhouden wat interessant is voor mensen met hooikoorts.

Hoe meten?

Wanneer je een hor wil plaatsen, is het natuurlijk enorm belangrijk dat je de juiste afmetingen hebt. Een centimeter te veel of te weinig zorgt ervoor dat je hor niet zal passen. Daarnaast hangt de manier van meten ook af van het soort hor dat je wil. Wil je een hor met houten kozijnen, dan meet je het best tot de bovenkant van de metalen strip. Een kunststof kozijn heeft meestal geen metalen strip, dus daar moet je enkel de hoogte en de breedte meten.

 

Verschillende horren

Je hebt verschillende soorten horren waaruit je kan kiezen. De eerste keuze die je moet maken is tussen een raamhor en een deurhor. Daarnaast kan je kiezen bij een raamhor voor een luxe inzethor, een plisséhor of een rolhor. Bij een deur is een plissé hordeur de meest gekozen optie. Heb je een dubbele deur, dan kan je opteren voor een dubbele plissé hordeur.

Related posts