Isolatie vloer plaatsen, wat moet je erover weten?

Het toepassen van isolatie in je woning kan op zeer veel verschillende manieren gebeuren. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om ervoor te kiezen om het dak te isoleren, maar ook de muren krijgen tegenwoordig ontzettend veel aandacht. Dat geldt overigens ook voor de vloer. Het plaatsen van isolatie vloer zorgt er in de praktijk voor dat wordt voorkomen dat warme lucht uit de woning zich via de vloer een weg naar buiten kan banen. Niet zelden is het zo dat mensen het vermoeden hebben dat het isoleren van een vloer niet echt interessant is. De realiteit is echter helemaal anders. Wil je hier graag meer over ontdekken? Blijf er dan zeker voor kiezen om verder te blijven lezen.

Is isolatie vloer nu wel of niet interessant?

Door de jaren heen werd er reeds behoorlijk wat gezegd en geschreven over het al dan niet interessant zijn van isolatie vloer. De één stelt dat het door de stijgende werking van warme lucht helemaal niet interessant is terwijl iemand anders zal aangeven dat er wel degelijk interessante voordelen aan verbonden zijn. Wij neigen toch zeker meer naar dit laatste. In het bijzonder omdat er vandaag de dag steeds meer gebruik wordt gemaakt van vloerverwarming spreekt het voor zich dat de warme lucht veel dichter tegen de vloer aan wordt geproduceerd. Een niet geïsoleerde vloer zal dan ook al vrij snel als gevolg hebben dat er heel wat warme lucht aan de basis de woning zal verlaten. Het spreekt voor zich dat dit helemaal niet de bedoeling kan zijn, integendeel.

Hoe kan je een vloer isoleren? 

Het toepassen van isolatie vloer kan op meerdere manieren gebeuren. In eerste instantie is het bijvoorbeeld zo dat je ervoor kan kiezen om de vloer zelf te isoleren. Echter is het eveneens een mogelijkheid om te kiezen voor het realiseren van kruipruimte isolatie. Beschikt jouw woning over een dergelijke kruipruimte? Dan is het zeker de moeite waard om deze optie te overwegen. Je zal namelijk ongetwijfeld tot de vaststelling komen dat je in dat geval een zeer belangrijke meerwaarde zal weten te realiseren voor (de isolatiewaarde van) jouw woning.

Met welke investering moet je rekening houden met isolatie vloer?

Naast bovenstaande zaken spreekt het voor zich dat mensen zich in de praktijk eveneens de vraag stellen met welke kosten er rekening dient te worden gehouden voor wat isolatie vloer betreft. Wat deze kosten betreft is het vanzelfsprekend dat er verschillende zaken zijn die daar een invloed op uit zullen oefenen. Het gaat hierbij dan om te beginnen over het soort isolatiemateriaal waar gebruik van zal worden gemaakt. Bovendien is het eveneens zo dat de hoeveelheid isolatiemateriaal een niet onbelangrijke rol zal spelen. Hoe meer isolatiemateriaal er aangekocht dient te worden, des te lager de prijs per vierkante meter zal komen te liggen. Dit gezegd hebbende spreekt het voor zich dat bij grotere hoeveelheden wel het totale prijskaartje hoger zal komen te liggen. 

In ieder geval is het zo dat je volgens verschillende experten rekening kan houden met een gemiddeld investeringsbedrag voor isolatie vloer van zo’n 1800 euro. Dit is dus zeker voor het merendeel van de mensen geen onoverkomelijk bedrag om op te hoesten, integendeel. 

Zijn er nog vragen onbeantwoord? Vraag het dan aan de experts van Isolatiespecialist.nl.

Related posts