De voordelen van een ovale tafel

Je zoektocht naar een perfecte eettafel kan enorm veel tijd opslokken. Dat heeft niet zozeer te maken met dat je niet weet wat je zoekt, maar je hebt zoveel keuzes dat je blijft zoeken naar de perfecte tafel. Daar is natuurlijk ook niets mis mee, maar soms is het handig dat je even wat hulp krijgt, zodat je een weloverwogen beslissing kan nemen. Heb je wel eens nagedacht over de ovale tafel? Nee? Dat is jammer, want deze tafels bieden enorm veel voordelen. In onze blog zetten we de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje.

Ovale tafel voor smalle ruimtes

Heb je beperkt de ruimte en zorgt een rechthoekige of vierkante eettafel ervoor dat je kamer er druk uitziet? Dan is de ovale tafel de perfecte keuze. Een ovale tafel neemt minder ruimte in beslag terwijl je niet hoeft in te leveren op de aantal zitplekken. Je kunt gewoon een paar extra stoelen aanschuiven als je iets groter gezelschap op visite krijgt.

Doorbreek de blokken in je huis

Veel mensen richten hun huis in met rechte meubels. Bankstellen worden tegen een muur gezet. Evenals wandkasten en televisiemeubels. Ga je voor een modern interieur? Dan zijn rechte lijnen meer regel dan uitzondering, maar bij een landelijk of Scandinavisch interieur wil je juist van die blokken af. Dan is een ovale tafel met mooie rondingen een perfecte keuze!

ovale tafel is veiliger

Heb je rondrennende kinderen huis? Die als een ongeleid projectiel door het huis rennen en zich nergens druk om maken? Dat hoort erbij, maar als ouder houd je je hart vast. Bij rechthoekige en vierkante eettafels zijn de hoeken scherp en hard. Je moet er toch niet aan denken dat je kindje zich bezeert als hij of zij tegen de tafel valt. Maar het gebeurt wel vaker dan dat je denkt. Bij een ovale tafel ben je van dat probleem af, want de tafel heeft dus geen scherpe hoeken. Er tegenaan vallen doet nog steeds pijn, maar de kans op ernstige verwondingen is een heel stuk kleiner. Een goede reden dus om voor dit model te kiezen.

Voldoende keuze uit kleuren en materialen

Evenals bij rechthoekige, vierkante of zeshoekige eettafels, heb je volop keuze uit kleuren en materialen wanneer je voor een ovale tafel kiest. Je hebt feitelijk net zo veel keuze. Dus er is ook altijd wel een tafel te vinden die helemaal op je wensen en het interieur aansluit. Ga voor een mooie tafel van hout of kies voor een marmeren ovale tafel. Of kies juist voor een tafel vervaardigd van meerdere materialen, zoals aluminium en glas. Je hebt in ieder geval genoeg mogelijkheden om de perfecte tafel te kiezen.

Waarom zou je niet voor de ovale tafel kiezen?

Er zijn een paar redenen te benoemen om juist niet voor de ovale tafel te kiezen. Allereerst heb je niet een al te groot tafelblad, dus voor het uitoefenen van je hobby of het leggen van een puzzel is een ovale tafel minder geschikt. Ook is het een behoorlijke uitdaging om een geschikt tafelkleed te vinden. Maar deze nadelen wegen zeker niet op tegen de vele voordelen van een ovale tafel.

Related posts