Een unieke manier om event uitnodigingen te versturen

Ga je binnenkort een evenement of andere zakelijke bijeenkomst organiseren en zoek je naar een unieke manier om jouw gasten uit te nodigen? Er zijn tal van mogelijkheden om jouw gasten op een unieke manier uit te nodigen. Heb je wat inspiratie nodig? In dit artikel geven we jou een aantal tips om ervoor te zorgen dat jouw uitnodiging opvalt bij jouw gasten.

Unieke, gepersonaliseerde kaarten

Uiteraard kun je een uitnodiging versturen door middel van kaarten, maar je kunt hier nog een stapje verder in gaan. Zo kun je bijvoorbeeld kaarten drukken met daarin een videoboodschap. Je kunt een persoonlijke videoboodschap inspreken om jouw gasten uit te nodigen voor jouw evenement of andere zakelijke bijeenkomst die georganiseerd wordt. De video begint meteen met afspelen wanneer de kaart geopend wordt en dit maakt de uitnodiging nog unieker! Het voordeel van deze kaarten is dat je veel informatie kwijt kunt in de video. Mensen houden namelijk niet van lange teksten en scannen de tekst vooral. Zeker als je dus een hoop informatie kwijt wilt op de uitnodiging is dit de perfecte oplossing!

Een verrassingseffect

Een verrassing is natuurlijk altijd leuk! Wil je jouw gasten uitnodigen voor de heropening van jouw winkel? Dan kun je bijvoorbeeld een popup kaart versturen, waarbij de nieuwe winkel als het ware uit de kaart klapt. De tweedimensionale afbeelding die uitgevouwen wordt is dan als het ware een miniatuur van jouw nieuwe winkel. De gasten die je wilt uitnodigen krijgen hiermee een voorproefje van de winkel te zien. Je kunt dit soort kaarten natuurlijk ook voor andere doeleinden inzetten, bijvoorbeeld als je een lezing gaat geven. Dan zou je de spreker als tweedimensionale afbeelding uit de kaart kunnen laten uitvouwen.

In de vorm van een entreeticket

Naast de standaard formaat kaarten, kun je de uitnodiging ook in de vorm van een entreebewijs versturen. Met dat entreebewijs krijgen jouw gasten toegang tot het evenement. Houd er wel rekening mee dat dit soort kaarten over het algemeen wat kleiner van formaat zijn en je hier dus niet teveel informatie op kwijt kunt.

In de vorm van een puzzel

Staat jouw bedrijf bekend als een creatief bedrijf en wil je jouw gasten een beetje aan het werk zetten? Dan kun je ook een uitnodiging versturen in de vorm van een puzzel. De ontvanger moet eerst de puzzel in elkaar leggen voordat duidelijk wordt waar en wanneer het evenement plaatsvindt. De achterkant van het doosje waar de puzzel in zit kun je dan bedrukken met hoe de puzzel eruit moet zien. Mensen die dus geen zin hebben om eerst te puzzelen kunnen dan wel de informatie over het evenement zien.

Succes!

We hopen dat je iets gehad hebt aan de tips in ons artikel en wensen jou veel succes bij het maken van de uitnodiging!

Related posts