3 tips om je verlichting aan te sluiten op je interieur

Ken je het gevoel? In je woonkamer zitten maar eigenlijk helemaal niet content zijn met de verlichting in huis. Iedereen doet zijn best om zijn eigen plekje op de leukste manier te verlichten. Maar wat zijn nou eigenlijk punten om rekening mee te houden bij het plaatsen van verlichting in je huis? Wat voor een soort sfeer creëer je door gebruik van vorm, licht kleur en materiaal? Wees gerust, we zullen het met 3 simpele tips een stuk gemakkelijker maken.

Wat de vorm van een lamp doet met de sfeer in je huis

Verlichting in huis bestaat uit vele vormen en maten. Zo kan je een grote hanglamp boven de eettafel plaatsen of een grote staande lamp naast de bank in de woonkamer. Maar verlichting kan ook in kleine vorm komen zoals decoratieve verlichting. Denk dan bijvoorbeeld aan een klein lampje op het tv meubel of een nachtkast lampje. Maar wat doet de vorm van de lamp nou eigenlijk met de sfeer in je huis? Vanuit de basis zijn er 2 soorten lampen. Ronde lampen en rechthoekige lampen. Met ronde lampen creëer je een warme authentieke sfeer in huis. Met rechthoekige lampen creëer je al snel een wat modernere sfeer. Tegenwoordig zijn (vaak rechthoekige) industriële lampen helemaal hip! Behoefte aan inspiratie? Neem vooral eens een kijkje bij sfeer.nl waar ze verlichting hebben die bij iedere interieur stijl past.

Sfeer door de lichtkleur van lampen

Kleurgebruik voor sfeerverlichting in huis is een belangrijk aspect voor het creëren van een gevoel. Verlichting varieert van heel donker warm licht tot bijna wit koud licht. Koud licht wordt vaker gebruikt in zakelijke omgevingen. Denk hierbij aan praktijken, ziekenhuizen of kantoorpanden. Voor verlichting in huis zal je sneller kiezen voor een warm donker licht. Zeker in combinatie met ronde lampen en warm licht breng je het authentieke en warm gevoel in huis. Voor iedereen die van een wat modernere inrichting geniet is kouder licht aan te raden. Dit in combinatie met rechthoekige lampen creëert een erg unieke sfeer. 

Welk materiaal is aan te raden voor lampen in huis. 

Uiteindelijk draait verlichting om licht en niet om materiaal of kleur. Maar ook overdag als de zon schijnt kijk je tegen lampen aan. Dan is het toch wel erg fijn als ze ook bij de inrichting van je huis passen. Voor het warme huis zie je vaak dat er gekozen is voor lampen met een kleurtje. Denk hierbij aan kunststof lampen in donkergroen, bordeaux of donkerblauw. Ook kan je met een authentieke inrichting gebruik maken van goudkleurige lampen. Voor moderne inrichtingen zal je vaak of kunstof lampen zien in zwart en wit. Voor de industriële look is het ook erg mooi om afgewerkt en afgewerkt metaal te gebruiken voor lampen. 

Al met al kan de keuze van vorm, licht kleur en materiaal veel doen met een sfeer in huis. Denk hier dus goed overna. Bedenk van te voren wat voor een soort sfeer je in huis gaat creëren en pas daar de keuze van de lampen op aan. 

Related posts