Een roadtrip maken door Portugal

Als je op vakantie gaat zijn er talloze mogelijkheden. Iedereen heeft zijn eigen voorkeuren, de ene houdt van een zon- en strandvakantie en de ander wil het liefst iedere dag een activiteit doen. Als je graag veel wilt zien is een roadtrip een leuke optie. Je gaat binnen een korte tijd van plekje naar plekje. Portugal is een heel leuk Europees land om dat in te doen.

Welk vervoersmiddel ga je gebruiken op je roadtrip

Zoals het woord roadtrip al zegt, ga je via de weg langs allemaal leuke plekken. Er zijn meerder opties om dit mee te doen, ga je met de auto van hotel naar hotel, ga je met de auto en hang je er een caravan achter of ga je met een camper op pad? Alles heeft zijn voor en nadelen. 

Met de auto van hotel naar hotel is waarschijnlijk de meest luxe variant. Je hebt dan iedere overnachting het gemak van een eigen badkamer en een normaal bed. Meestal moet je deze hotels wel van te voren boeken, dit zorgt ervoor dat je niet heel flexibel kunt zijn. 

Als je met de auto gaat maar er wel een caravan achter hangt ben je vrijwel onafhankelijk. Soms kan op een camping staan, waar een toiletgebouw beschikbaar is, wel wat prettiger zijn. Het is namelijk niet altijd even handig als je enige toilet het toilet in de caravan is. Wat ook een voordeel van een caravan is, is dat je met alleen de auto op pad kan. Als je in de buurt ergens heen wilt zonder caravan kan dit gewoon.

Met de camper op pad is voor op de weg waarschijnlijk het fijnst. Je bent een stuk compacter en kan dus lekkerder rijden. Wel moet je dan altijd met de hele camper weg, ook als het maar een klein stukje is. Je kunt een camper kopen, maar een camper huren is ook zeker een goede optie.

Er zijn een hoop verschillende routes mogelijk

In portugal kun je heel veel verschillende routes rijden. Je kunt gaan voor Noord-Portugal of de Algarve. Maar je zou ook langs allerlei verschillende steden kunnen zoals Porto en Lissabon. Het ligt eraan hoe lang je weg wilt en wat jij graag wilt zien. Als je echt houdt van cultuur en grote steden is een route daarlangs beter. Wanneer je meer van strand en zee houdt kun je meer langs de kust op gaan. Er zijn in Portugal veel mooie plekken die je kan opzoeken. De algarve zijn zeker niet te missen. Alle prachtige wijnvelden, waar je de oorspronkelijke manier van wijn maken nog kan zien, kun je niet missen als je naar Portugal gaat.

Wat neem je mee als je op roadtrip gaat

Als je op roadtrip gaat wil je niet teveel meenemen. Het is in ieder geval handig om alles op een logische manier in te pakken. Kijk wat goed past in je caravan, camper of auto. Dat zullen geen grote koffer zijn zoals je vaak hebt als je gaat vliegen. Het is eerder handig om wat meerdere kleine tasjes te hebben waar je precies alles in weet te vinden.

Related posts