De beste sportapps van 2019

sportapps

Er zijn inmiddels tal van sportapps die je helpen met sporten. Dit maakt de keuze alleen niet makkelijker. Daarom worden de beste sportapps in deze blog behandeld!

Runkeeper

Dit is een applicatie die bedoeld is voor het hardlopen, maar is ook enorm nuttig bij het fietsen of skaten. De applicatie is gratis te downloaden en het meet de hartslag, je snelheid, tijd, de route en het geeft een indicatie over hoeveel calorieën je verbrandt.

Runtastic

Deze applicatie is bedoeld voor het hardlopen, wandelen, fietsen, maar kan je ook gebruiken tijdens het mountainbiken en skaten. Ook deze app is gratis, wat voor veel Nederlanders enorm belangrijk is. Deze app heeft veel weg van Runkeeper.

Moves

Deze app richt zich niet zozeer op een bepaalde sport, maar juist op de totale beweging die je op een dag bewerkstelligd. De calorieën die je per dag verbrandt en het aantal gelopen stappen worden hier bijgehouden, waardoor je inzicht krijgt in alle vorm van beweging op een dag.

Strava

Strava is een ander soort sportapp. De app zorgt er namelijk voor dat jij het op kunt nemen tegen je vrienden! Het principe is eigenlijk heel simpel. Op het moment dat een vriend van jou fietst of loopt met de app, krijg jij zijn of haar route op de app te zien. Het doel hierbij is om de tegenstander te verslaan/evenaren door dezelfde route af te leggen. De app is het meest ideaal voor hardlopers of wielrenners. Daarnaast is je hartslag te koppelen met de applicatie, waardoor de route en jouw hartslag met elkaar worden vergeleken. Hierdoor krijg je overzichtelijk te zien op welke momenten in de route jij het zwaar had. Dit is ook te vergelijken met de voorgaande keren, waardoor je zelf je eigen voortgang kan bekijken.

Fitstar

Al een tijd niet gesport? Fitstar is de perfecte app om mee te starten. De app geeft je namelijk persoonlijke training, die te volgen is per video. Tevens is het met deze app mogelijk om jouw eigen feedback te geven, waar de applicatie de volgende keer rekening mee probeert te houden. Dit is vrij uniek voor een sportapp. De app is twee keer per week gratis te gebruiken. Wil je het vaker gebruiken dan zal je toch de premium variant moeten aanschaffen.

Nudge

Ben jij iemand die elke keer weer een andere sportapp gebruikt? Alleen wil jij veel liever met één app werken waar alle functies op zitten? Deze applicatie maakt het mogelijk om allerlei informatie van bekende sportapps te combineren. Daarnaast berekent de app zelf een eigen Nudge score aan de hand van deze gegevens.

Related posts