Advies bij het kopen van een cv-ketel

Is uw cv-ketel aan vervanging toe? Voor elke situatie is er de juiste cv-ketel. Maar welke kiest u? Hoe wordt u wijs uit de vele typen, merken en modellen? Welk model is het voordeligst en welk model stookt het voordeligst?  U kiest misschien al snel voor een cv-ketel met een hoge capaciteit, maar een ketel met overcapaciteit pakt uiteindelijk juist niet rendabel uit. Vandaar dat vakkundig advies zo belangrijk is. In deze blog leggen we de verschillen uit, zodat u een gegronde keuze kunt maken. Een nieuwe cv-ketel uitkiezen, dat doet u namelijk niet elke dag.

Waar moet uw nieuwe cv-ketel aan voldoen?

U wilt een nieuwe cv-ketel aanschaffen die zuinig is en uw woning aangenaam verwarmt. De temperatuur en de druk waarmee het water uit uw kraan stroomt moet goed zijn. Kortom, u wilt een nieuwe cv-ketel aanschaffen die voldoet aan al uw wensen. U moet rekening houden met:

  • Uw type woning
  • Hoeveel warm water u gebruikt op het zelfde moment
  • Uw wens Comfort Warmwater (CW waarde)
  • Het aantal plekken waar u tegelijk warm water wilt
  • Of u een douche, stort douche en/of bad heeft

Kies de cv-ketel die bij uw woning en comfortwens past. Hoe hoger het comfortniveau, hoe meer warm water u tegelijk in uw huis heeft.

Keuze van cv-ketel op basis van merk

Het kan dat u momenteel een A-merk cv-ketel heeft en hier meer dan tevreden over bent. In dat geval kiest u misschien weer voor dit merk. Toch kan het ook dat u minder tevreden bent of u behoeften veranderd zijn. Wij zetten een aantal goede merken voor je op een rijtje:

  • Intergas

Intergas staat synoniem voor betrouwbaarheid en innovatie. Het is één van de best verkochte hr-ketl merken in Nederland (al vijf jaar op rij marktleider in Nederland). Kwalitatief behoort de Nederlandse producent van verwarmingsketels al een halve eeuw tot de top. Intergas cv-ketels staan bekend om hun hoge rendement.

 

  • Atag

Atag is al leverancier van cv-toestellen sinds 1948. Het in de Achterhoek gevestigde bedrijf produceert degelijke en betrouwbare systemen en is tegelijkertijd zeer vernieuwend. De ATAG-ketels behoren tot de zuinigste in hun soort en behalen het hoogste rendement. Bovendien kenmerken de ATAG-systemen zich door hun onderhoudsvriendelijkheid en lage kosten gedurende de levensduur van de ketels. De producten van het A-merk ATAG zijn duurzaam, betrouwbaar en veilig, verhogen het comfort, zijn milieuvriendelijk en besparen energie. Omdat ATAG ook veel aandacht schenkt aan het design van de apparaten, misstaan ze in geen enkele ruimte.

 

  • Netfit

Netfit is een koploper op het gebied van verwarming. Het is een gerenommeerde en oer-Nederlandse Kwaliteit en duurzaamheid zijn voor Nefit ketels essentieel. De HR-ketels worden als extra waarborg uitgebreid getest. Het individuele testrapport gaat met elk toestel mee in de doos. Nefit staat voor zekerheid. Nefit biedt betrouwbare, breed toepasbare, duurzame oplossingen voor verwarming, warmwater- en energievoorziening en onderscheidt zich door hoogwaardige kwaliteit en een hoog niveau van dienstverlening. Met Nefit staat u nooit in de kou.

Related posts