Het uitzoeken van een goed hotel

Wanneer je op zoek gaat naar een goed hotel voor een goede prijs kom je tal van aanbieders tegen. De een nog mooier dan de ander. Vaak kom je niet eens meer op de website van het hotel zelf, maar boek je rechtstreeks via partijen als: booking.com, trivago en aanverwante vergelijkingssites. Dat is natuurlijk prachtig al die vergelijkigssites, maar ze geven niet altijd het juiste beeld weer. Vaak is een hotel namelijk duurder doordat ze meedoen aan de gekte van vergelijkingssites. Waarom dat is? Dat leg ik je uit in deze blog.

Hoe werken dit soort sites?

Net zoals elke vergelijkingssite werken Booking.com en Trivago op basis van een CPS. Dit betekent dat hotels kunnen bieden op topposities bij de verschillende vergelijkingssites. Om ervoor te zorgen dat hotels voldoende blijven verdienen aan hun boekingen rekenen ze de prijzen van dit soort CPS kanalen door aan jou als boeker. Daarnaast verplichten vergelijkingssites dat je dezelfde prijzen aanhoudt op hun website als die van jezelf.

Wat kun je beter doen?

De beste oplossing hiervoor is zorgen dat je ook altijd even een kijkje neemt op de website van het hotel zelf. Hier worden vaak extraatjes gegeven, zoals korting op een ontbijt. Wanneer je dus op zoek gaat naar bijvoorbeeld een hotel nabij Amsterdam, kijk dan ook eens naar de websites van de aanbieders zelf.

Related posts