Veel kalk in uw water? Kies voor een waterontkalker!

veel kalk in uw water

U wilt iets gaan doen aan de te hoge kalkconcentratie in uw leidingwater? Overweeg dan de aankoop van een waterontkalker. Middels een waterontkalker wordt hard water weer zacht en blijft u bovendien gevrijwaard van kalkaanslag. Er is een waterontkalker voor iedereen en de waterontkalker werking gaat vrijwel helemaal automatisch. U dient zelf alleen zo nu en dan eens wat zout toe te voegen. Dat is alles dat er dient te gebeuren.

De ontkalker maakt van hard water weer zacht water

De ontkalker maakt hard water weer heerlijk zacht. Dat merkt u zeer zeker aan uw huid en haar en aan de was die uit de wasmachine komt. Met kalkaanslag en een hoge mate van kalk in het leidingwater voelt alles toch veel harder aan. Behalve dat u en de was zachter aanvoelen, zijn er nog veel meer voordelen van het toepassen van een waterontkalker. De ontkalker vergt inderdaad een investering. Die verdient u echter snel weer terug.

U verdient de investering terug door een lagere energierekening

Door het gebruik van de waterontharder namelijk, gaat u aanzienlijk zuiniger met energie om en daarom zal de energierekening lager uitvallen. Door het gebruik van de efficiënte ontkalker is kalkaanslag verleden tijd. De was voelt zachter en nadat de ontkalker door een professional is geplaatst hebt u er geen omkijken naar. De ontkalker doet zijn werk automatisch en goed. U bespaart met een waterontkalker behoorlijk op de kostenpost voor schoonmaakmiddelen. Bovendien werkt de ontkalker duurzaam en zoals gesteld buitengewoon efficiënt. Uw huid wordt zachter net als uw haar. Nog een groot voordeel is dat de wasmachine bewezen langer meegaat nu kalkaanslag verleden tijd is. Dit geldt uiteraard ook voor een apparaat als bijvoorbeeld een Quooker of een espresso-automaat.

Meer weten over water ontkalken?

De aanwezigheid van kalk drukken we uit in Duitse Hardheid

Als de aanwezigheid van kalk in ons leidingwater gemeten wordt, dan wordt dit uitgedrukt in Duitse Hardheid. In ons land zit relatief veel kalk in het water en dus is een waterontkalker allesbehalve een overbodige luxe. Met een waterontharder pakt u het probleem bij de kern aan. Kalk wordt aan het water onttrokken met alle positieve gevolgen van dien. In de ontkalker zijn het speciaal de kleine kunsthars korreltjes die het goede werk doen. Via ionenuitwisseling weten die namelijk kalkdeeltjes aan zich te binden.

Ook voor het proces van regenereren hoeft u zelf niet in actie te komen

Uiteraard raken de korrels op den duur verzadigd van al het goede werk dat ze doen. Dit probleem lost u op middels regenereren. Dit gebeurt echter automatisch. U hoeft dus niets te doen. Wel dient u te zorgen dat er voldoende zout beschikbaar is, regenereren vindt namelijk plaats met pekelwater. De korrels worden niets meer of minder dan gespoeld met dit water, een actie waarmee zo’n 50 liter water gemoeid is. Nadien zijn de korrels als nieuw en ontdoen zij uw harde water van kalkdeeltjes en voelt uw huid en uw haar weer heerlijk zacht aan na een douchebeurt, zoals ook de was weer behoorlijk zachter uit de machine komt.

Related posts