Tips voor een prachtige woonkamer

De woonkamer behoort zonder twijfel tot de belangrijkste ruimtes in huis. Het is de plek waar u na een lange dag tot rust kunt komen. Is de woonkamer klaar voor een frisse look? Een stukadoor in Ulvenhout met oog voor detail kan u wellicht verder helpen. In dit artikel delen we enkele tips voor een fantastische verbouwing van uw woonkamer.

De vloer

De vloer mag wat extra aandacht krijgen, want dit bepaalt voor een groot deel de sfeer en mate van comfort. Hout is tijdloos maar vergt soms wat onderhoud. Tegels zijn stijlvol en uitstekend te combineren met vloerverwarming. Goedkopere vloeren die wat minder tijd kosten als het gaat om onderhoud zijn onder andere PVC of laminaat.

De muren

Naast de vloeren spelen ook de muren een belangrijke rol in uw woonkamer. De professionals van VenM schilder- en stucwerken kunnen u daar goed mee helpen. De muren moeten vooral niet te druk zijn, omdat de woonkamer een plek van rust moet zijn. Een mooi kleurtje kan zeker, maar hou het bij één muur en schilder niet alle vier muren geel. Verder is wandbekleding, bijvoorbeeld van hout, erg stijlvol en kan het ook tof zijn om eens ouderwets op zoek te gaan naar een mooi behangetje. Wederom: als u kiest voor behang met een drukke print, houdt het dan bij één muur.

Afwerking

In de verbouwing van de woonkamer is het belangrijk dat met alles rekening gehouden wordt. Er zijn enkele dingen die er vaak bij inschieten. Denk hierbij aan de mogelijkheid om gordijnen op te hangen boven de ramen, aan de installatie van voldoende stopcontacten en de mogelijkheid om snoeren onzichtbaar weg te bergen. Bedenk dus op voorhand al waar welke apparaten komen te staan, zodat u daar een plan op kunt maken.

Heldere begroting

Een verbouwing is nooit goedkoop en zal uiteindelijk ook altijd duurder uitvallen dan u op voorhand wellicht had ingecalculeerd. Er moeten professionals ingehuurd worden en regelmatig gaat er iets mis, waardoor bepaalde materialen opnieuw moeten worden aangeschaft. Om die reden is het belangrijk om op voorhand een goede begroting te maken. Het kan aan te raden zijn om te werken met een aannemer. Die kan met u een goed plan opstellen en samen kunnen jullie kijken naar wat dat dan allemaal gaat kosten. Kortom: er komt veel kijken bij een verbouwing, maar u kunt wel toewerken naar de woonkamer van uw dromen!

Related posts