3 tips om deze winter energie te besparen

Wil jij weten hoe je toch energie kan besparen in de winter? Hiervoor zal je een aantal dingen moeten doen. Lees hieronder snel verder als je wilt weten wat je moet doen!

Tip 1: Ga goed om met je verwarming

Zet een uur voordat je gaat slapen de thermostaat alvast lager. Dit kun je makkelijk doen omdat de ruimte nog lang genoeg warm blijft. Als je dan naar bed gaat zorg dan dat de thermostaat niet lager staat dan 15 graden. Zo is je huis relatief snel weer op temperatuur te brengen als je hem weer wilt opwarmen. Het is vooral belangrijk dat je de ruimtes verwarmt waar je het vaakst komt. De ruimtes waar je minder vaak komt draai je de verwarming een stuk lager. Als je echt goed wilt besparen doe dan een dikke trui en zet door heel je huis de  verwarming een paar graden lager.

Tip 2: Dicht kieren en plaats tochtstrippen

Onder binnen- en buitendeuren komt vaak koude lucht door. Koop tochtstrippen en plaats deze gemakkelijk onder de deur. Mocht je daar geen tijd of zin in hebben, leg dan een doek of handdoek voor de kier. Het is belangrijk dat je zorgt voor een lange levensduur van tochtdichting.  Het is wel belangrijk dat je kieren onder deuren in huis open laat, dit zorgt voor een goede ventilatie in huis. Goede isolatie vermindert je energieverbruik, aangezien er minder warmte verloren gaat, hoeft de cv-ketel minder hard te stoken. Omdat je minder warmte verbruikt is dit beter voor het milieu. Dit is natuurlijk hartstikke goed nieuws!

Tip 3: Goede isolatie

Een gemiddelde woning verliest zo’n 30% van zijn warmte via het dak. Met dakisolatie kunt u dus aanzienlijke besparingen realiseren. Omdat daar vaak wel een aanzienlijk bedrag voor nodig is, richten we ons eerst op de eenvoudige bespaarmogelijkheden die iedereen thuis gemakkelijk kan toepassen. Zorg ervoor dat de gordijnen de warmte van de radiatoren niet tegenhouden, maar leg de gordijnen op radiator hoogte in de vensterbank of maak ze korter. Ook banken en kasten kunnen de warmte blokkeren. Verschuif deze als dat nodig is. Ventileren is onderdeel van isoleren. Het is belangrijk dat een woning kan blijven ademen.

Vervuilde en vochtige lucht moet worden afgevoerd en vervangen door verse buitenlucht. Zo voorkomt je vorming van schimmels en werkt u aan een gezond binnenklimaat. Een luchtvochtigheid van veertig tot zestig procent is perfect.

 

Er zijn dus verschillende manieren om energie te besparen in de winter. Het hoeft dus ook helemaal niet duur te zijn om makkelijk energie te besparen in de winter.

Related posts