Een zomerse tuin met behulp van tropische planten

tropische planten

Als je op vakantie gaat naar een warm land zie je ze overal: tropische planten en bomen. Wat geeft nu meer een zomers gevoel dan palmbomen of cactussen? Toch is het lastig om deze planten ook in Nederland te laten groeien, door het koude weer. Mocht jij toch graag tropische planten in jouw tuin hebben, geven wij je 3 tips om toch dat zomerse gevoel in je tuin te krijgen, zonder dat de planten na een jaar alweer dood zijn.

1. Kies voor kunstplanten

Daar waar kunstplanten vroeger nog erg nep waren, is dat tegenwoordig wel anders. De echt goede kunstplanten zijn nauwelijks meer van echt te onderscheiden. Het grote voordeel van kunstplanten in de tuin is dat deze nauwelijks onderhoud nodig hebben. Ze doen het dus ook erg goed in koude en natte omstandigheden, welke nogal eens voorkomen in het Nederlandse klimaat. Zorg er wel voor dat je goed weet hoe een echt exemplaar eruit ziet, zodat je weloverwogen een keuze kunt maken tussen echte en neppe planten.

2. Zorg voor een goede verzorging

Als jij tropische planten in de tuin hebt en wilt zorgen dat ze gezond blijven, is het belangrijk dat je ze goed verzorgd. Daar waar planten en bomen die ook “in het wild” groeien het zelf ook wel redden in de kou, is dat bij tropische planten wel anders. Zorg er voor dat de planten en bomen genoeg voeding binnenkrijgen. Is er vorst voorspeld? Zorg er dan voor dat de planten uit de wind staan, of schaf een plantenwikkelhoes aan die de bomen en planten beschermt tegen de ergste vorst. Ook is het verstandig om bij het planten van de bomen en planten te zorgen dat er een goede drainage is bij de wortels. Bij erge vorst kunnen de wortels van de planten en bomen bevriezen, terwijl de planten nog wel water verdampen. Uiteindelijk droogt de plant uit wat er voor zorgt dat de bladeren slap gaan hangen. Je kan een dergelijke drainage aanleggen door onder de wortels een laagje hydrokorrels neer te leggen. Deze zorgen dat het vocht niet snel bevriest waardoor de wortels beschermd blijven.

3. Help ze de winter door

Als je planten in een kuip hebt staan, is het verstandig om de exotische planten in huis te laten overwinteren. Geef ze een lekker warm plekje in de huiskamer, zodat je in de winter van je tropische planten kan genieten in de huiskamer. Zo krijg je tijdens het koude weer toch nog een beetje dat zomerse gevoel in huis.

Related posts