Een modern toilet: waar op letten?

Het moderne interieur is de laatste jaren veel terrein aan het winnen. Niet zo gek dat dit ook steeds meer is terug te zien in de badkamers en toiletten bij veel mensen thuis. Maar hoe zorg je nu voor een modern interieur in deze kleine ruimtes in huis? Wij geven je een aantal tips waar je mee op weg kunt.

1. Bepaal je budget

Je kunt het tegenwoordig zo gek maken als je zelf wilt. De eerste stap is daarom het bepalen van het budget. Materialen kunnen erg duur zijn en dan moet het allemaal ook nog eens geplaatst worden. Dit kan flink in de papieren lopen. 

2. Vloer en muren

Er zijn maar weinig dingen zo verbonden met een modern interieur als grote, antraciet gekleurde tegels. Ook in het toilet zie je dit steeds vaker terug. Echter zijn deze tegels behoorlijk prijzig in de aanschaf en ook het plaatsen hiervan is een klus die je liever uitbesteed. Bepaal daarom in welke mate je het toilet van dit soort tegels wilt voorzien. Zo kun je de muren voor de helft of helemaal niet doen. 

3. Toilet en gootsteen

Dit zijn uiteindelijk de belangrijkste dingen in een toilet. Zorg er daarom ook voor dat de vorm en uitstraling van je toilet en wasbak ook goed bij de rest van de ruimte passen. Ga in een modern interieur zoveel mogelijk voor strakke lijnen en vormen. Ga voor een luxe wasbak met strakke lijnen en een dito kraan. Voor het toilet geldt precies hetzelfde. Vind je dit niet mooi? Zorg er dan in ieder geval voor dat je dezelfde stijl wasbak en toilet aanschaft. Wat betreft het toilet heb je meer mogelijkheden. Als je niet van een statisch vierkant toilet houdt kun je ook spelen met het idee van een zwevend toilet. Dit is iets wat ook prima past bij een modern toilet. 

4. Aankleding

Tot slot de aankleding. Dit zal bepalen in hoeverre jouw toilet echt modern oogt of niet. Je kunt hier dus prima mee spelen tot je de gewenste sfeer hebt gerealiseerd. Bij de aankleding van je toilet kun je denken aan de kleinste dingen. Bijvoorbeeld een toiletborstel, maar ook de houder van je toiletpapier, een luchtverfrisser (en de geur) en zeepdispenser. De vorm, kleur en uitstraling van al deze producten bij elkaar zorgt voor het totaalplaatje.

Related posts